Traject op maat 

met Delhaize-ondernemer Thibaut Lemahieu

Groei door maatwerk

Thibaut Lemahieu, een dynamische ondernemer met drie Delhaizes op zijn naam, weet als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven groeien. Met een scherpe blik en een flinke dosis lef stuurt hij zijn winkels aan, altijd op zoek naar manieren om zichzelf en zijn team te verbeteren. Maar zoals elke succesvolle ondernemer weet, is groei geen solitaire reis. Daarom koos Thibaut voor een op maat gemaakt traject met Jo Vermeylen van PMO, een coach die niet alleen inspireert maar ook elke sessie aanpast aan de unieke behoeften van zijn klant.

“Een jaknikker? Daar heb je niets aan,” zegt Thibaut. “Wat je nodig hebt, is iemand die je uitdaagt, die je een spiegel voorhoudt en je helpt om verder te kijken dan je eigen kaders.” Het traject met Jo was precies dat: een intensieve tweedaagse vol inzichten, uitdagingen en unieke ervaringen, waarbij eerlijkheid en openheid centraal stonden.

Wat je nodig hebt, is iemand die je uitdaagt, die je een spiegel voorhoudt en je helpt om verder te kijken dan je eigen kaders.
Thibaut Lemahieu - zelfstandige ondernemer

Leren op hoog niveau

Een standaard coachingstraject was niet genoeg voor Thibaut. Samen met Jo werd een programma op maat samengesteld dat zowel zijn leiderschapskwaliteiten als zijn persoonlijke groei zou stimuleren. De combinatie van leren en plezier maakte dit traject werkelijk uniek.

Zo begon Thibaut zijn leerervaring hoog in de lucht tijdens een sessie indoor skydiving. Deze activiteit was niet alleen een adrenalinekick, maar ook een manier om te werken aan focus, lichaamsbewustzijn en non-verbale communicatie. Jo weet dat leren het beste gaat als het gekoppeld wordt aan iets wat de klant echt boeit. Door deze op maat gemaakte aanpak wist hij Thibaut uit zijn comfortzone te halen en tegelijkertijd zijn leerdoelen te ondersteunen.

“De skydiving was niet alleen leuk, maar ook leerzaam,” vertelt Thibaut. “Het was een perfecte metafoor voor mijn eigen groeiproces. Leren om los te laten, om vertrouwen te hebben in mezelf en in anderen, dat zijn dingen die ik echt mee heb genomen uit die ervaring.”

Maar dat was nog niet alles. Het traject omvatte ook een creatieve workshop waarin Thibaut zijn eigen sneakers ontwierp. Tijdens deze sessie werd gewerkt aan creativiteit, associatie-oefeningen en het vinden van rust en focus in een drukke omgeving. “Tijdens het ontwerpen zei Jo ineens: ‘Thibaut, weet je dat je nu al een uur niks gezegd hebt?’ Dat vond ik geweldig. Het was een moment van rust, iets wat ik nodig had om echt te kunnen reflecteren,” zegt Thibaut.

De kracht van maatwerk en persoonlijke aandacht 

Wat PMO echt onderscheidt, is de ‘à la carte’-aanpak. Ieder individu is uniek en een coachingstraject op maat zorgt voor succes. “Voor mij is het belangrijk om tijdens de intake al met ideeën te spelen, om te onderzoeken hoe ik deze persoon kan helpen. Past dat in een standaardtraject? Prima. Maar als dat niet zo is, dan pas ik het traject aan op de specifieke behoeften van de klant,” legt PMO-trainer Jo Vermeylen uit.

Deze op maat gemaakte aanpak bleek voor Thibaut bijzonder effectief. Dankzij de openheid en eerlijkheid die Jo in elke sessie bracht, slaagde Thibaut erin om niet alleen als ondernemer, maar ook als mens te groeien. “Je moet je volledig openstellen bij een coach, anders haal je er niet het maximale uit. Door die openheid ben ik ook diepere gesprekken aangegaan met mijn ouders en mijn vrouw. Ik merk dat ik nu beter luister, zowel op het werk als privé,” vertelt Thibaut.

Wat ook duidelijk werd voor Thibaut is dat hij vanuit zijn leiderschap weer anderen wil helpen groeien. Hij staat altijd open voor medevennoten en jonge wolven met ondernemingskriebels. Want samen groeien is nog leuker!

Interesse?

Zou jij ook wel een traject op maat willen?

Gerelateerde artikelen